Er wordt door velen opgemerkt dat de smaak van chips tegenwoordig anders is dan voorheen. Bekende snacks zoals Hamka’s, Doritos en Pombears lijken allemaal een aanpassing te hebben ondergaan die invloed heeft gehad op de smaak.
Maar wat is hiervan de reden? De Snackspert, een bekende snack-expert in Nederland, geeft het antwoord in een video op TikTok.
“Eindelijk heb ik ontdekt wat er aan de hand is met de chips,” begint Eke Bosman, beter bekend als de Snackspert.
In zijn video legt Bosman uit waarom volgens hem veel chips minder smaakvol zijn geworden. De hoofdoorzaak? De verminderde hoeveelheid zout die fabrikanten tegenwoordig gebruiken in hun chips.
Bosman verwijst naar de website van chipsfabrikant Lay’s, waar dit probleem wordt toegelicht. Fabrikanten hebben de zoutconcentratie in hun producten aanzienlijk verminderd.
Onlangs hebben we al uitgelegd waarom je na een paar chipjes moeilijk kunt stoppen. Maar wellicht heb je gemerkt dat de chips minder zoutig smaken, en dat klopt.
1. Waarom wordt deze informatie niet gewoon duidelijk vermeld op de verpakkingen?
2. Ik had al gemerkt dat de smaak anders was, nu begrijp ik waarom!
3. Het is echt teleurstellend dat hier niet openlijk over gecommuniceerd wordt.
4. Op deze manier worden we collectief misleid.
5, Nu begrijp ik waarom de chips wat minder smaakvol zijn!