Moet je de deur van de wasmachine open of dicht laten na gebruik? Veel mensen weten het niet zeker!

wasm 1jpg

In de dagelijkse huishoudelijke routine zijn er vaak kleine dingen die worden vergeten, maar die grote invloed kunnen hebben op apparaten en kleding.

Een van die dingen is de manier waarop de wasmachine wordt behandeld na een wasbeurt.

Velen sluiten direct de deur van hun wasmachine na het wassen van kleding.

Hoewel dit netjes lijkt, kan dit onverwachte gevolgen hebben voor zowel de machine als de kleding.

Deskundigen adviseren om de deur van de wasmachine na gebruik op een kier te laten staan, omdat dit een groot verschil kan maken.

“Het is het beste om de deur van je wasmachine op een kier te laten staan na elke wasbeurt. Dit geeft het vocht de kans om te ontsnappen en voorkomt onaangename geurtjes,” luidt het advies.

Door ervoor te zorgen dat de deur open blijft, voorkom je ongewenste geuren en schimmelvorming. Dit is voordelig voor zowel de machine als je kleding.

Het verdient niet alleen de deur extra zorg, maar ook het zeepbakje van de wasmachine zou na gebruik open moeten blijven.

Op deze manier kan de binnenkant van de machine opdrogen en voorkom je problemen veroorzaakt door achtergebleven water.

Indien je geen gelegenheid hebt om de was meteen na afloop van het programma op te hangen, is het essentieel om minstens de deur open te laten.

Door natte was in de machine achter te laten, loop je het risico op bacteriële groei en schimmelvorming, wat resulteert in onaangename geurtjes die lastig te verwijderen zijn. Een open deur kan dit risico beduidend verminderen.

Met deze eenvoudige stappen kun je de levensduur van je wasmachine verlengen en zorgen voor frisse, schone was.

Geurige kleding.


Met geringe inspanning zijn er aanzienlijke voordelen te behalen voor zowel je huishoudelijke apparatuur als je dagelijks comfort.


1. Bekentenis: Ik maak hier ook fouten!
2. Dit is iets wat ik nooit eerder heb overwogen.
3. Blijkbaar zijn er velen van ons die het verkeerd doen!
4. Zelf wist ik eigenlijk ook niet beter.
5. Ik ga vanaf nu dus ook deze aanpassing maken!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven