Stel dat van gezond eten houdt geeft 562 euro per week uit aan eten!

eten 1jpg

Guido (66) uit België en zijn vrouw Trees (66) hebben wekelijks een goed gevulde portemonnee om aan eten uit te geven. Ze besteden zo’n 562 euro per week.

Ze genieten van gezond eten en daarom gaan ze zelden naar de supermarkt. ”Onderhoudsproducten is het enige dat ik daar koop.”

”Wij kopen voeding lokaal, biologisch en seizoensgebonden. Ik werk als duurzaamheidscoach in de horeca en ben ambassadeur van Food Winners.”

Dit koppel geeft 562 euro per week aan eten uit: ‘Er belandt niets in de prullenbak’

”Dit is een project waarbij we gezinnen aanmoedigen om geen voedsel weg te gooien. Wist je dat mensen gemiddeld een derde van hun aankopen gewoon weggooien? Dat is enorm veel.”

Dit koppel geeft 562 euro per week aan eten uit: ‘Er belandt niets in de prullenbak’

”Mensen die horen hoeveel geld we wekelijks aan eten besteden, denken vaak dat het veel is. Ik kan je verzekeren dat er niets verloren gaat.”

Ze bezoeken wekelijks verschillende winkels, vooral vanwege hun liefde voor seizoensgebonden voedsel.


”Met de groenten van de bio-boer kunnen we genieten van hun malsheid en sappigheid, in tegenstelling tot de vezelige en harde varianten die in de supermarkt liggen, die al tien dagen eerder zijn geoogst.”

Dit koppel geeft 562 euro per week uit aan eten: ‘Verdwijnt niets in de prullenbak’

”We halen ons brood bij de bakker, want versheid is voor ons essentieel. Vis komt van de visboer en vlees van de slager.”

Dit koppel geeft 562 euro per week uit aan eten: ‘Verdwijnt niets in de prullenbak’

Guido hecht veel waarde aan duurzaamheid en kwaliteit. ”Bij ons komt er geen enkele vorm van rommel binnen, zelfs geen conservenblik. Alles wat we kopen is super vers.”

Dit koppel geeft 562 euro per week uit aan eten: ‘Verdwijnt niets in de prullenbak’

”Ik ben bezig met een opleiding wildplukken, wat mij in staat stelt om siroop te maken van vlierbloesems en ook kamille, geranium, rimpelrozen en lindebloesem te verzamelen.”

Dit koppel geeft 562 euro per week uit aan eten: ‘Verdwijnt niets in de prullenbak’

”Ik gebruik deze planten graag voor thee of als smaakmakers in gerechten. In onze tuin hebben we ongeveer twintig soorten verse kruiden zoals oregano, salie en rozemarijn.”

Dit koppel geeft 562 euro per week uit aan eten: ‘Verdwijnt niets in de prullenbak’

Trees staat in de keuken. ”We zorgen ervoor dat de vis en het vlees goed verpakt worden, zodat ze langer houdbaar zijn.”

Dit koppel geeft 562 euro per week uit aan eten: ‘Verdwijnt niets in de prullenbak’

”Een maatregel die we hebben genomen is het aanschaffen van een vacuümmachine. Hiermee kunnen ingrediënten zuurstofvrij worden verpakt, wat ervoor zorgt dat ze lang houdbaar blijven.”


”Om ervoor te zorgen dat sla knapperig blijft, bewaren we het in een plastic zak in de koelkast. We hebben zelden restjes over, maar als dat wel het geval is, verwerken we ze meestal in gemengde salades. Daarnaast staat er elke dag soep op het menu en voor groenten die bijna over de datum zijn, maak ik vaak stoofpotjes.”

Dit koppel geeft 562 euro per week uit aan eten: ‘Verdwijnt niets in de prullenbak’

”Om bij te dragen aan duurzaamheid, hebben we een compostbakje onder de spoelbak en twee compostvaten buiten. Het resulterende compost wordt gebruikt voor onze planten en kruiden in de tuin.

Dit koppel geeft 562 euro per week uit aan eten: ‘Verdwijnt niets in de prullenbak’

We hadden vroeger twee koelkasten, maar nu staat er een uitgeschakeld. We hebben er nog maar één nodig.”

Dit koppel geeft 562 euro per week uit aan eten: ‘Verdwijnt niets in de prullenbak’

Guido en Trees genieten volop. ”Ons weekendritueel omvat dagelijkse lunches buiten de deur. Op zaterdag geven we hier ongeveer 150 euro aan uit, en op zondag ongeveer 200 euro.”


1. Duurzaamheid en kwaliteit zijn essentieel voor dit koppel.
2. Ze geven de voorkeur aan seizoensgebonden gerechten.
3. Een trip naar de supermarkt is zeldzaam voor hen.
4. Bij Guido en Trees belandt er vrijwel nooit iets in de prullenbak.
5. Een aanzienlijk bedrag dat wekelijks wordt besteed aan voedsel.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven