Er wordt door velen opgemerkt dat chips tegenwoordig niet meer zo smakelijk zijn als voorheen. Geliefde snacks zoals Hamka’s, Doritos en Pombears lijken allemaal een verandering te hebben ondergaan die de smaak heeft beïnvloed.
Maar waarom is dat zo? De Snackspert, een bekende snack-expert in Nederland, onthult het antwoord in een video op TikTok.
“Eindelijk heb ik ontdekt wat er aan de hand is met de chips,” start Eke Bosman, beter bekend als de Snackspert.
In zijn video legt hij uit waarom volgens hem veel chips minder smaakvol zijn geworden. De reden? De hoeveelheid zout die tegenwoordig door fabrikanten in hun chips wordt verwerkt.
Bosman verwijst naar de website van chipsfabrikant Lay’s, waar het probleem wordt toegelicht. De hoeveelheid zout in hun producten is aanzienlijk verminderd.
Recent hebben we al uitgelegd waarom het moeilijk is om te stoppen na een paar chipjes. Wellicht heb je opgemerkt dat de chips minder zoutig smaken, en dat is juist.
1. Waarom zetten ze dit niet gewoon op de verpakkingen?
2. Viel mij ook al op dat de smaak anders is, snap nu wel waarom!
3. Ontzettend jammer dat het niet gewoon eerlijk vermeld wordt.
4. Op deze manier worden we dus allemaal voor de gek gehouden.
5, Nu snap ik waarom chips wat flauwer smaakt!