Man doet rare vondst tijdens bezoek aan kebabfabriek: ‘echt niet oké’
De döner kebab lijkt vaak de ideale snack na een lange werkdag of een avondje uit.
Of je nu van je werk naar huis loopt of de club uitloopt na een avondje feesten, de aantrekkingskracht van een sappige kebab is moeilijk te weerstaan.
Maar heb je je weleens afgevraagd wat er precies in die kebab zit? Voor één man veranderde een bezoek aan een kebabfabriek volledig zijn kijk op deze geliefde snack.
“Het eerste waar je aan denkt is natuurlijk een dikke, vette, smerige kebab,” zegt hij. Ondanks de beweringen van sommige producenten over voornamelijk lamsvlees in kebabs, blijkt dit niet altijd te kloppen.
Een medewerker van de fabriek onthulde dat er situaties zijn geweest waarin varkensvlees werd aangetroffen.
Verschillende kebabs werden verkocht als lamsvlees, wat vooral voor de moslimgemeenschap onaanvaardbaar was.
Voor een nauwkeurige analyse werden negen kebabs van verschillende zaken naar een DNA-laboratorium gestuurd.
“Het is absoluut onaanvaardbaar dat er zelfs gevallen van varkensvlees zijn gemeld,” verklaarde een medewerker van de fabriek.
Paul Hancock, een forensisch wetenschapper, onderzocht de kebabs op aanwezigheid van rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, kip, en exotisch vlees zoals paard of ezel.
De resultaten waren buitengewoon alarmerend: ”slechts één van de negen geteste kebabs bevatte uitsluitend lamsvlees.”
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.