Wat medewerkers van McDonalds niet eten: Deze 4 gerechten worden niet aanbevolen.

mcdo 1jpg

Een diversiteit aan gerechten wordt aangeboden bij McDonald’s, niet alleen de bekende Big Mac. Voorkeuren voor fastfood kunnen per persoon verschillen.

Medewerkers van McDonald’s, die niet alleen de maaltijden bereiden maar ze ook regelmatig met personeelskorting consumeren, hebben wellicht een goed idee welke gerechten ze liever vermijden.

Business Insider heeft gesprekken gevoerd met huidige en voormalige medewerkers om te weten te komen welke gerechten ze liever links laten liggen. Hier volgen vier van de minst geliefde gerechten onder het personeel van McDonald’s:

De Filet-O-Fish bij McDonald’s heeft een lange geschiedenis. Als eerste niet-hamburgergerecht dat in 1965 op het menu verscheen, is het een echt icoon geworden. Met name tijdens de vastentijd is het populair, aangezien katholieken op vrijdagen geen vlees eten.

Het is zelfs een favoriet gerecht van voormalig president Trump, die vaak twee visburgers tegelijk bestelt, samen met twee Big Macs en een grote chocolademilkshake.

Volgens twee medewerkers van de fastfoodketen, vinden sommigen dat dit gerecht minder geliefd is, zoals bleek uit gesprekken met Business Insider.

Een voormalige medewerker uit Virginia merkte op dat de Filet-O-Fish vooral oudere klanten lijkt aan te spreken vanwege de makkelijkere kauwbaarheid, maar zelf houdt hij niet van de smaak. Een ander personeelslid omschreef de visburger als “tamelijk smakeloos”.

Een medewerker uit Minnesota verklapte dat hij meestal niet voor de gezondere opties op het menu gaat, zoals de salades.

Hij is geen fan van al die sla en groenten en vindt bovendien dat de calorieën verrassend hoog zijn.

Zo bevat de ‘Crispy Chicken Salad’ 520 calorieën en de ‘Bacon Ranch Salad with Buttermilk Crispy Chicken’ 490. Ter vergelijking, een Big Mac heeft 540 calorieën.

Volgens twee andere medewerkers van Business Insider, vermijden sommigen de kipburgers omdat deze volgens hen ongezonder zijn dan ze lijken, vanwege de overmatige boter die erin zit.


Er is een voormalige manager van een McDonald’s-vestiging die altijd de nieuwe gerechten op het menu vermijdt en de voorkeur geeft aan de basisproducten van de fastfoodketen.


Niet alle gerechten op het gevarieerde menu van McDonald’s vallen in de smaak bij het personeel, vanwege hun persoonlijke voorkeuren en gezondheidsbewuste keuzes die een rol spelen bij hun menukeuze.


Onthoud dat smaken verschillen en wat voor de een lekker is, kan voor de ander minder aantrekkelijk zijn.


Grote kans dat jij dit nu ook niet meer gaat bestellen!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven