In Toronto woont Tiffany Leigh, moeder van een dochtertje. Op anderhalfjarige leeftijd begon zij haar dochter krekels als voeding te geven.
Zelf at ze insecten voor het eerst tijdens een reis naar Azië, zoals krekels, gefrituurde tarantula’s en geroosterde schorpioenen.
Toen haar dochter vast voedsel kon eten, besloot Tiffany haar ook insecten te laten eten om verschillende redenen.
“Ze hebben een uitstekende eiwitverhouding en kunnen worden gebruikt om veel duurder voedsel te vervangen”
”zoals rundvlees, kip en varkensvlees. Ik bespaar nu bijna $100 op mijn wekelijkse boodschappen”, aldus Tiffany.
Krekels zijn rijk aan eiwitten: twee eetlepels krekelpoeder voorzien in 100% van de dagelijkse eiwitbehoefte van een kind.
“Ik begon mijn dochter krekelhapjes te geven, besteld bij Entomo Farms, een detailhandelaar in levensmiddelen die specifiek producten met krekelrecepten verkoopt.”
Haar dochtertje krijgt voldoende voeding binnen doordat de moeder het in poedervorm geeft, gezien haar kind moeite heeft met het uiterlijk van de insecten.
“Ik had geen problemen met die alternatieve voedingsmiddelen op basis van krekelmeel, maar toen ik het insect “natuurlijk” aan mijn baby probeerde te geven, nam ze slechts één hap en gooide toen de rest op de grond,” bekende de moeder.
Tiffany bedacht oplossingen door hele krekels te mengen in beslag voor bijvoorbeeld pannenkoeken, zodat haar dochtertje toch belangrijke eiwitten binnenkreeg.
Zodra haar dochtertje ouder is, wil ze ook andere insecten gaan geven, zoals sprinkhanen, wormen en mieren.
1. Zodra haar kindje iets ouder is gaat ze deze insecten ook geven!
2. Deze moeder noemt meerdere redenen om dit te doen
3. Zo weet ze te besparen op duurder voedsel…
4. Wat moeten we hierover zeggen…
5. Ze houdt op deze manier veel geld over!