Als de genderidentiteit van iemand transgender is, wijkt deze af van de genderidentiteit die bij de geboorte is toegekend.
In de maatschappij ontstaat vaak discussie over de juiste manier om een transgenderpersoon aan te spreken.
Stel, iemand is geboren als jongen maar identificeert zich uiteindelijk als vrouw, dan is het belangrijk om die persoon aan te spreken met ‘mevrouw’ en ‘haar’.
In de aanloop naar volledige transitie kan het voorkomen dat nog niet iedereen erkent dat de persoon een vrouw is, of dat men hen per ongeluk als man aanduidt. Vooral wanneer iemands stem nog laag is, kan dit verwarrend zijn.
Een
Er is een voorbeeld van een persoon die bij de geboorte als ander geslacht is geclassificeerd en nu liever met ‘mevrouw’ wordt aangesproken.
Er wordt regelmatig aan deze persoon ‘meneer’ in plaats van ‘mevrouw’ genoemd, wat begrijpelijkerwijs tot frustratie leidt.
Hoewel er doorgaans excuses worden aangeboden door degenen die dit per ongeluk doen, blijft dit tot boosheid leiden bij de persoon.
Aan het personeel in restaurants wordt uitgelegd dat het voelt alsof er ‘een mes in haar hart’ wordt gestoken. Dit resulteert vaak in het voortijdig verlaten van het restaurant door de persoon wegens de frustratie.
1. Toch wel pijnlijk om te zien in de video.
2. Deze persoon heeft het er helemaal mee gehad.
3. De persoon laat zien dat ze de aanspreekvorm ‘meneer’ niet langer accepteert.
4. De boodschap die de persoon aan het horecapersoneel overbrengt, is duidelijk.
5. De beelden tonen pure frustratie.